KVTD

KVTD – KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉKDÍJRÓL

FIGYELEM!!! 2015. JANUÁR 1-TŐL A KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉKDÍJ ÖSSZEGE MEGVÁLTOZOTT (REKLÁMHORDOZÓK ESETÉBEN 64-RŐL 85FT/KG+ÁFÁRA, CSOMAGOLÓSZEREKNÉL 20-RÓL 19FT/KG+ÁFÁRA. ÚJ KATEGÓRIAKÉNT AZ INFORMÁCIÓT HORDOZÓ PAPÍROK UTÁN IS FIZETNI KELL 19FT/KG+ÁFÁT).

Megrendelésén kérjük nyilatkozzon arról, hogy a kiadvány termékdíj köteles-e vagy sem!

Ennek hiányában nyomdánk állapítja meg a díjtételt és annak megfelelően számláz.
Az általunk megrendelt termék a Ktdt. 2. paragrafus (26) alábbi pontja alapján nem minősül reklámhordozó papírnak:

 

  1. csomagolóeszköz
  2. reklámhordozó papír (Termékdíj: 85 Ft + Áfa / Kg)
  3. reklámhordozónak nem minősülő papír
  4. a) a kiadványonként, annak teljes nyomtatott felületére vetítve legalább 50%-ában nem gazdasági reklám terjesztésére szolgáló kiadvány, időszaki lap,
  5. b) a közhasznú szervezet, állami, önkormányzati szerv által, alapfeladata körében kiadott kiadvány, időszaki lap,
  6. c) a könyv, tankönyv.
  7. egyéb, csomagolóeszköznek és reklámhordozónak nem minősülő termék pl. Irodaszer, tértivevény, névjegy stb. *(Termékdíj:19Ft + Áfa / Kg)A 2011-ig érvényben lévő termékdíj törvény 2012-01-01-től megváltozott. A kötelezettség az első gyártó-forgalomba hozót terheli. Törvényi előírás, hogy megrendeléskor ügyfeleinknek nyilatkozni kell, ha a megrendelt munka nem termékdíj köteles. Készen kapott grafikai anyagnál ennek hitelességét a nyomda nem ellenőrzi, ennek felelőssége a kinyilatkozót terheli, aki elfogadja és vállalja a téves információk következményeit.

Nyilatkozat hiányában és kötelezettség kinyilatkoztatása esetén díjfizetési kötelezettség áll fenn, tehát a számlán mint külön tétel feltüntetésre kerül.

2012 január 1.-től 64 Ft+áfa/kg. 64Ft+Áfa/kg 2015 január 1.-től 85Ft+Áfa/kg
  
LETÖLTHETŐ NYILATKOZAT A NYOMDAI TERMÉKDÍJRÓL